Hvordan kan jeg laste opp en DNA-fil til MyHeritage?

Hvis du har testet ditt DNA hos en annen leverandør av autosomale DNA-tester enn MyHeritage DNA (FTDNA, Living DNA, AncestryDNA and 23andMe), kan du enkelt laste opp rå DNA-datafilen til MyHeritage.com for å få et omfattende Estimat på etnisitet og DNA-treff.

For å laste opp DNA-dataene dine kan du følge stegene nedenfor:

1. Gå inn på siden www.myheritage.no/dna/upload

2. På siden Last opp DNA-data, klikker du på ‘Start’:

3. hvis du har en MyHeritage-konto, logger du inn på slektssiden din. Hvis ikke, må du åpne en konto ved å registrere deg.

4. Når du har logget på, vil du få to valg:

Hvis du vil laste opp din egen DNA-datafil, velger du ‘min’.

Hvis du vil laste opp rå DNA-data som ble utvunnet fra DNA-prøven til en annen, velger du ‘Fra en annen person’.

Merk: Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal eksportere rå DNA-data fra leverandøren der du ble testet, kan du klikke på ‘Hvordan laster du ned?’ til høyre for å få tilgang til nedlastingsveilederen.

5. Hvis du laster opp DNA-data til en annen, skriver du navnet til denne personen. Hvis du har et slektstre på MyHeritage, velger du den riktige personen blant de foreslåtte navnene fra slektstreet ditt eller blant medlemmene på familienettstedet.

6. Sørg for at du har lest og akseptert Vilkårene for bruk av MyHeritage

Merk: Hvis du laster opp en annens DNA, må du være sikker på at du har fått tillatelse fra den personen til å administrere hans/hennes DNA-data og hake av i boksen ‘Jeg har tillatelse fra personen ovenfor...’

7. Klikk på ‘Last opp’

8. Søk på datamaskinen din etter filen som inneholder de rå DNA-dataene, velg den og klikk ‘Åpne’ for å laste den opp.

9. Vent mens filen din blir behandlet. VIKTIG – Ikke lukk nettleseren før filen er lastet opp.

10. Du vil få en bekreftelsesmelding som sier at importen av DNA-filen var vellykket. Derfra kan du laste opp en annen DNA-fil, din egen eller en annens, eller gå til ‘Administrer DNA-sett’-siden for å sjekke statusen til ditt/dine DNA-sett.

Merk: MyHeritage DNA-sett kan for øyeblikket ikke lasts opp til nettstedet.

Hvis DNA-filen din blir avvist, kan du lese følgende artikkel for forsikre deg om at du prøver å laste opp den riktige filen.

Hva slags DNA-data kan jeg laste opp til familienettstedet mitt online?